Partners

Rigardus, Jan Ruigrok

Jan Ruigrok

Jan Ruigrok (Rotterdam 1953) heeft een uitgebreide ervaring in het werken met jongeren en mensen die jongeren begeleiden. Zo stond hij twintig jaar voor de klas. Veel jaren daarvan werkte hij in het Middelbaar Beroepsonderwijs met jongeren die nog geen diploma hadden. Sinds 1992 geeft hij trainingen aan leraren en mensen die in bedrijven of op andere gebieden met jongeren werken.

‘Het plezier dat ik vroeger voor de klas had, beleef ik nu met de mensen met wie ik op trainingen werk. In de ideeën van Herstelrecht vond ik een werken waar ik me helemaal in kan vinden. Het gaat uit van de kracht van mensen en komt los van etiketten. Daarbij merk ik dat, omdat je in alle situaties betrokkenen hun eigen boontjes laat doppen, het vaak veel tijd oplevert. En minder stress: je laat het probleem bij de mensen die er last van hebben.’

First-step, Janet Mulder

Janet Mulder

Janet Mulder heeft 13 jaar in het vmbo onderwijs gewerkt als docent bewegingsonderwijs, leerlingbegeleider, vertrouwenscontactpersoon en onderwijscoördinator. Daarna heeft ze gewerkt als trainer, coach en adviseur bij het onderwijskundig adviesbureau KPC Groep. Sinds 2012 ondersteunt ze scholen en mensen om in verbinding te komen met zichzelf en de ander, Hierin is ze vooral werkzaam op het gebied van school-, leef- en werkklimaat. Haar bureau heeft First-step.

‘Wil je echt iets bereiken MET elkaar dan gaat het voor mij om verbinding. Verbinding in jezelf en met de ander. Herstelgericht werken is voor mij een structuur, houvast om te kijken hoe je dat in de praktijk en het dagelijks leven vorm kunt geven, vanuit de gelijkwaardigheid. Of dat nu op school of thuis is’.

Bezoek ook de websites van onze partners

» Rigardus
» First-step